Сьогодні на полицях магазинів наявний величезний асортимент олії. Кожен вибирає по смаку та своїм фінансовим можливостям. Пропонується, в основному, олія, виготовлена екстракційним методом. Це той самий “рафдез“ – рафінована та дезодорована олія. Ряди однакових пляшок з написами “Без холестерину”, “Багата на вітамін Е”. А поряд дрібними буквами: “виморожена”, “гідратована”. Що це означає? Яка від цієї олії користь,? Давайте розбиратися. Мабуть, найкорисніше в рослинній олії – цінні жирні кислоти. Насичені кислоти потрібні нам у невеликій кількості. Їх надлишок може бути причиною порушення жирового обміну, пропорції «доброго та поганого» холестерину і, як наслідок, ризику атеросклерозу та ішемічної хвороби серця. Їх багато в арахісовій, пальмовій, кокосовій олії Ненасичені жирні кислоти, навпаки, дуже корисні і регулюють обмінні процеси в організмі. За останніми даними, вони не тільки перешкоджають відкладенню атеросклерозних бляшок на стінках судин, але й сприяють руйнуванню тих, що вже є. Ці кислоти незамінні, організм не може виробляти їх самостійно, а може одержати тільки з їжею Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Олія виготовляється методом холодного пресування. Технологія виробництва виключає контакт сировини та кінцевого продукту з металом. Перед пресуванням сировина не нагрівається та не обсмажується. Пакування – скляний флакон темного кольору. Зберігати олію потрібно щільно закритою в темному, прохолодному та недоступному для дітей місці. Рекомендований термін зберігання: 3 місяці. Не використовується для смаження. Нерафінована, нефільтрована, можливий природний осад, що є ознакою натуральності сировини. Перед використанням флакон необхідно збовтати. Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступна Доставка доступнаОлії натуральні сиродавлені
Загальна інформація про олії сиродавлені
Насичені кислоти
Ненасичені жирні кислоти
Рослинна олія – одне з основних джерел цих кислот.
Олії добувають наступними шляхами:
Екстракція (хімічний спосіб);
Пресування (фізичний спосіб);
Гаряче пресування
Холодне пресування
Правила споживання олії:
Гірчична олія
Гарбузова олія
Клітковина льону коричневого
Кокосова олія
Конопляна олія
Макова олія
Мигдальна олія
Олія білого кунжуту
Олія волоського горіха
Олія кедрового горіха
Олія льону золотистого
Олія насіння розторопші
Олія насіння чіа
Олія фундука
Олія чорного кмину
Олія чорного кунжуту
Рижієва олія
Соняшникова олія